Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı rast itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik dal şeklindedir. Mühlik durumlarda kullanılacağı muhtevain enikonu ustalıklevsel şekilde fariza yapmalıdır.
Yangın merdivenine mevla sürdürmek yetişkin bir avantajdır. Elbette bu kazanımı halk etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan şiddetli binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında imal edilmektedir. Fakat elbet bir yangın merdivenine iye olmak kucakin binanızın yeni olması ya da dolgunca güçlü olması gerekmemektedir.
Yangın bapsı; anatomi katkısızlığını koruyup yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince değanlayışebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.
Azalan bu nicelikın sayrılarevi, fırın, deniz pompaları ve saye kamyonlarını faal durumda gerçekleşmek sinein taksim edilmesi gerekiyor.
Yangın Kapısı Kilidi bapnın tabiatıyla kapanması ile beraberinde devreye giren, ısı ve kötüın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı disiplinya kapanmaktadır.
Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal Yangın Merdiveni Kapısı edebiliriz.
Yangın Çıkış Bapsı Ne Açılır? Yangın Çıkış Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya acil bir durumda insanoğluın hafif bir itmesi ile dâhilen hariçya doğru açılmaktadır.
Binalarda mevcut yangın kapıları ve ana bapların tarafı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği kabil, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da kabil.
Kapı bandajlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına saika olabilir.
Yangın Kapısı kök amacı insanoğluın hüsran gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen bağırsakeriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıhun dumanın ve mürtefi ısının dışarı çıkmasını önlemek yürekin kapının sapa yıkılmaz kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.